Seksuologie

psycholoog-tilburg-marcella


Hulp bij seksualiteitsvragen

Het is een misvatting dat seks altijd natuurlijk en spontaan is. Soms is extra tijd of aandacht nodig en bij moeilijkheden kan deskundige hulp gewenst zijn.

Wat is een seksuoloog?

Een seksuoloog is doorgaans een arts, psycholoog, maatschappelijk werkende waar je met vragen en problemen op het gebied van seksuologie terecht kunt. Een seksuoloog helpt je jouw moeilijkheden in het juiste kader te zien en zoekt samen met jou naar een oplossing.


Seksuologie

Wie gaan naar een seksuoloog?

Veel mensen hebben moeilijkheden op gebied van seksualiteit. Soms zoeken mensen hulp bij verschil in seksueel verlangen. Er is vaak een verschil in verwachtingen op dit gebied. De een wil bijvoorbeeld vaker dan de ander. Of de een wil het op een andere manier dan de ander. Men zoekt bijvoorbeeld hulp in verband met pijn bij het vrijen of problemen rond het orgasme. Sommige vrouwen hebben vaginistische klachten: de vagina sluit zich waardoor er moeilijk iets naar binnen kan. Mannen hebben soms erectieproblemen.

Twee mensen hebben zelden even vaak zin. Als het verschil te groot is, kan dat conflicten opleveren. Seksuele problemen spelen vaak door in de relatie. Maar het kan ook omgekeerd: relatieproblemen veroorzaken seksuele moeilijkheden.

Sommige mensen vinden het moeilijk hun seksuele geaardheid te accepteren. Voor anderen zijn bijzondere voorkeuren op seksueel gebied een probleem. Hoe verder iets van ‘normaal’ af ligt, des te groter is het taboe wat erop rust. Begeleiding van transseksuele mensen kan gewenst zijn.
Ten slotte kan de verwerking van aanranding, verkrachting of incest een reden zijn om naar een seksuoloog te gaan.

Advies

Mensen hebben soms vragen over seks waar zij eens in alle rust over willen praten met een deskundige. Vaak komt intimiteit / seksualiteit aan de orde tijdens de gesprekken binnen onze relatietherapie. Ook kan het voorkomen, dat de seksualiteit op zichzelf staat. Alle varianten zijn mogelijk.

Als je een afspraak wilt maken of nog vragen hebt, neem dan contact met ons op.

Marcella

Neem contact op